
De kwaliteitsstandaard ‘Verpleegkundige zorg aan het zieke kind en gezin in de eigen omgeving’ is klaar om in de praktijk te worden getoetst. Dit document beschrijft wat goede kinderverpleegkundige zorg is in (de overgang naar) de eigen omgeving voor kinderen tot 18 jaar met een lichamelijke aandoening.
Lees verder

‘Ik zie goede mogelijkheden in het MKS maar ik weet wel dat er nog veel moet gebeuren om echt alle neuzen de goede kant op te krijgen’. Dit zegt Sietske Verbree. Zij is zorgcoördinator op de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis. Samen met de hoofdverpleegkundige, de kinderarts en het MKS Programmabureau is Verbree aan de slag gegaan in de MKS proeftuinregio.
Lees verder
In tien regio’s door heel Nederland voert het MKS Programmabureau samen met ziekenhuizen, kindzorgorganisaties en andere betrokkenen proeftuinen uit. Het doel? In de praktijk toetsen wat ervoor nodig is om het MKS definitief in heel Nederland in te voeren.
Lees verder

Een op de vier kinderen met een ernstige medische aandoening heeft óók psychosociale problemen. Ze gaan vaak minder naar school en lopen hierdoor een ontwikkelingsachterstand op. De ziekte heeft een grote impact op het kind en het gezin. Het Transit-project is bedoeld om de interdisciplinaire zorg en samenwerking te verbeteren tussen zorgprofessionals in het Amalia kinderziekenhuis en de eerste lijn. Hierbij wordt gewerkt volgens het MKS.
Lees verder

Het MKS Programmateam heeft op een invitational conference van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) eind november een presentatie gehouden over het MKS. De presentatie is enthousiast ontvangen.
Lees verder